Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Απο μαθημα ζωγραφικης .

18 σχόλια:

  1. Αρετή,είναι υπέροχο!
    Αγαπημένοι τόνοι,πρωτότυπη σύνθεση,πολύ μοντέρνα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ευχαριστω ! Παντα ειχα μια αγαπη στο σουρεαλισμο. Χαιρομαι που σου αρεσε! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική και μοντέρνα σύνθεση με υπέροχα χρώματα !!!
    Καλημέρα και καλό Μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο μηνα και αισιοδοξη ανοιξη ART!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρετή,αυτό το έργο το έχω από πέρυσι στον υπολογιστή μου αποθηκευμένο,γιατί τον λατρεύω!!!Δικό σου είναι?Μπερδεύομαι γιατί δεν έχει υπογραφή.Είναι αριστούργημα!!!
    πολλά φιλιά και καλό ΣΒΚ-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι Κριστα,εγω τον ζωγραφισα με την καθοδηγηση του δασκαλου μου. Ειναι ομως αντιγραφη και στις αντιγραφες δεν βαζουμε υπογραφη, για 2 λογους κατα τη γνωμη μου. Ο ενας ειναι οτι το εργο δεν θεωρειται πνευματικα δικο μας κι ο αλλος ειναι οτι στο μαθημα ζωγραφικης, εκτος απο καθοδηγηση, μπορει καποια στιγμη να βαλει κι ο δασκαλος την προσωπικη του πινελια. Ναι και σε μενα αρεσε πολυ το πρωτοτυπο, οπως μου αρεσε κι αυτο που εκανα! Σ ευχαριστω! Καλο Σ/Κ φιλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξανά εγώ-))))
    να στείλω ένα μεγάλο συγχαρητήρια για την πάρα πολύ καλή αντιγραφή σου.Τα βάζω δίπλα,και είναι ακριβώς ίδια.Μπράβο Αρετή.Κάνω και εγώ μια αντιγραφή τώρα του Delacroix,για να με βοηθήσει τεχνικά.Δηλ,να μην βάλω υπογραφή?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ ευχαριστω κριστα!Ανυπομονω να δω το καινουργιο σου εργο! Οσο για την υπογραφη,αυτο ειναι θεμα συνειδησης.Στο τμημα μου υπαρχουν ατομα που βαζουν την υπογραφη τους στις αντιγραφες και δικαιολογημενα, γιατι απο τη στιγμη που φτιαχνεις το εργο, το αισθανεσαι δικο σου.Εγω θεωρω οτι ειναι ασεβεια προς το δημιουργο του και υποκρισια πρωτα σ εμενα και μετα στους αλλους που θα δουν το εργο. Αυτο ομως ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη, οποτε μην αγχωνεσαι!Καλη επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστώ Αρετή μου για την πληροφορία.Επειδή φοβήθηκε το μάτι μου εδώ μέσα,μόλις μίλησα με έναν φίλο μου ζωγράφο και δάσκαλο ζωγρ. πως μπορώ να γράψω Π.Χ.Christa after Delacroix,και έτσι είμαι και καλυμμένη και δεν προσβάλω κανέναν ζωγράφο(πράγμα που δεν θέλω)
    πολλά φιλιά-)))
    Α....επειδή κάνεις πολύ καλή δουλειά,μήπως σε κάθε ανάρτησή σου να έγραφες και λίγα λογάκια?-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε για να στο πει ο φιλος που ειναι και δασκαλος, κατι θα ξερει παραπανω! Καν το ετσι! Καλα κανεις και εισαι προσεχτικη, γιατι θυμασαι τι επαθα εγω με τον ισσαλο το καλοκαιρι. Στις αναρτησεις μου δεν γραφω πολλα, γιατι εγω και το πολυ μπλα μπλα μπλα........καμια σχεση. ; ))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Αρετή
      διάβαζα ταυτόχρονα την συζήτησή σας με την Μαρία,που εκτιμώ πολύ και συμφωνώ.Ναι το έργο που ας πούμε είναι το γνήσιο πραγματικά δεν έχει υπογραφή.Ισως μέσω εσένα τώρα,μάθουμε κάποια πράγματα-)
      Θυμάμαι...θυμάμαι...την ιστορία εκείνη,είχα στεναχωρεθεί πολύ.
      Οκ,όχι πολύ μπλα μπλα..χιχι.Ολα σεβαστα!!!
      καλό ΣΒΚ και ευχαριστώ πολύ πολύ

      Διαγραφή
    2. Ποτέ μια καλή συζήτηση για ζωγραφική, δεν ειναι για μένα μπλα μπλα....Το αντιθετο θα λεγα...Εχει παρα μα παρα πολυ ενδιαφερον!Μπλα μπλα εννοω το μονολογο απο μερους μου στην καθε αναρτηση μου. : ))))

      Διαγραφή
  11. Αρετή μου απέδωσες υπέροχα αυτό το έργο. Έχεις πολύ καλό χέρι. Η αντιγραφή έχει παρεξηγηθεί πολύ στις μέρες μας. Αντιγραφή που αναφέρει το πρωτότυπο έργο φυσικά και πρέπει να υπογράφεται. Αυτό που δεν είναι σωστό είναι να μην αναφέρουμε το δημιουργό του πρωτότυπου έργου και να αφήνουμε να φανεί πως είναι δική μας ιδέα. Οι αντιγραφές ήταν και θα είναι μεγάλο μέρος της σπουδής της ζωγραφικής και όχι μόνο.Το να αντιγράψεις ένα σπουδαίο έργο και να είναι αξιοπρεπές, θέλει πολύ κόπο και πολλές ικανότητες. Στην ιστορία της τέχνης έχουν καταγραφεί σπουδαίες αντιγραφές. Συνέχισε να κάνεις αυτό που αγαπάς και να μη ντρέπεσαι να υπογράφεις τη δουλειά σου, να είσαι περήφανη γι'αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια σ ευχαριστω για τις πληροφοριες,για τα καλα σου λογια και την ενθαρυνση. Ξερεις πως παντα εκτιμω την αποψη σου και οσα μου γραφεις κατα καιρους. Θα εχεις παρατηρησει οτι δεν γραφω τιποτα για τους δημιουργους των πρωτοτυπων εργων στο ιστολογιο. Δεν το κανω για να δημιουργησω εντυπωσεις, αλλα τα εργα που διαλεγω εγω να αντιγραψω, δεν ειναι απο γνωστους δημιουργους(εκτος απο ενα) και τα ζωγραφιζω γιατι αυτα μ αρεσουν σαν εικονες και δεν εχει σημασια για μενα, αν ο δημιουργος ειναι διασημος η οχι. Το πρωτοτυπα εργα που επιλεγω να ζωγραφισω( και δεν το κανω εσκεμμενα) δεν εχουν και τα ιδια υπογραφη, η θα ειναι απο ξενους καλλιτεχνες που δεν ειναι γνωστοι,(ουτε καν μπορω να διαβασω την υπογραφη τους)οποτε δεν γνωριζω κατι για να γραψω γι αυτους.Εξαλου,οποιος μπαινει στο ιστολογιο και διαβασει την επικεφαλιδα, βλεπει οτι τα περισσοτερα εργα ειναι απο μαθηματα,οποτε ειναι αυτονοητο οτι ειναι αντιγραφες. Πιθανων να ζωγραφιζω αντιγραφες αντιγραφων και παει λεγοντας (ξερεις τι γινεται με το διαδικτυο)και να μην το χω καταλαβει.....!χαχαχαχα.....!Αν φτασω ποτε στο επιπεδο να μπορω να ζωγραφιζω μονη μια καλη αντιγραφη (και οχι σε μαθημα),τοτε ισως να υπογραφω. Σ ευχαριστω και παλι, σου ευχομαι καλες αποκριες! Φιλια!

      Διαγραφή
  12. μπλα μπλα μπλα....χιχι
    το κατάλαβα βρε,να ξέρεις πως έχω πάρα πολύ χιούμορ-))))
    αλλά και εσύ επειδή έβαλες το σύμβολο-)θα πως πως δέχεσαι και χαζομαρούλες-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή